شنبه 15 آذر 1399 | Saturday 5 December 2020

موفقیت طرح درمانی بیماری کووید19 در دانشکده علوم پزشکی سیرجان

طرح تحقیقاتی با عنوان «بررسی تاثیر ترکیب مکمل های هسپریدین، آرتیمیزینین - آرتیمیزیا آنوا، نوسکاپین، رزوراترول، ان استیل سیستئین و دوز بالای ویتامین سی بر درمان و علایم بالینی بیماران سرپایی و بستری مبتلا به کووید 19 علامت دار» در بیمارستان امام رضا(ع) شهرستان سیرجان در شهریورماه سال جاری، با موفقیت به پایان رسید.

این طرح که به همت چند تن از محققان کشورمان طراحی شده بود، زیر نظر دکتر علی امجدی پزشک متخصص عفونی و دکتر معصومه محمدپور به شرح زیر به پایان رسید:

۵۰ بیمار با تست PCR مثبت بعنوان گروه مداخله مکمل های هسپریدین، آرتیمیزینین - آرتیمیزیا آنوا، نوسکاپین، رزوراترول، ان استیل سیستئین و دوز بالای ویتامین سی دریافت کردند ( بدون استفاده از داروهای پروتکل وزارت بهداشت از جمله هیدروکسی کلرکین و هیچ نوعی از داروهای ضد ویروس).

مدت زمان درمان بیماران نهایتا 10 روز در نظر گرفته شده بود. جهت مقایسه، ۵۰ نفر از بیماران دریافت کننده داروهای پروتکل وزارت بهداشت با تست مثبت به عنوان گروه کنترل در نظر گرفته شدند.

نتایج اولیه حاکی از آن است که بهبود علائم بیماران ( تنگی نفس و سرفه) از روزهای ابتدای درمان قابل مشاهده بود، تمامی بیماران گروه مداخله دریافت کننده مکمل ها بدون فوتی با میانگین ۶ روز بستری در کمتر از ده روز با موفقیت درمان شدند و خوشبحتانه هیچ بیماری از بخش مشکلات تنفسی (ARD) به ICU انتقال نیافت.

ارزیابی نتایج نشان داد که میانگین بستری گروه کنترل بیش از 9 روز بود و متاسفانه در گروه کنترل یک نفر فوتی وجود داشت.

این پروتکل درمانی توانست در این مرحله موفقیت آمیز ظاهر شود و مجریان تصمیم دارند در صورت حمایت مالی تعداد بیشتری از بیماران را تحت درمان قرار دهند.

پس از انجام آنالیز نهایی آماری و بررسی متغیرها، جزییات توسط مجریان طرح در قالب مقاله متعاقبا اعلام  و منتشر خواهد شد.

وبسایت اینترنتی و اطلاع رسانی دانشکده علوم پزشکی سیرجان

سیرجان بلوار سید جمال الدین اسد ابادی جنب پارک ترافیک –کد پستی :7816916338